Korona stigla u opustelu Podgoricu

© Sputnik / Nebojša PopovićPrazne ulice Podgorice
Prazne ulice Podgorice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako je Crna Gora tek sinoć zvanično registrovala prve slučajeve zaraženih koronavirusom, odluka Vlade o „držanju socijalne distance“, već danima rezultira drastičnim smanjenjem broja građana na ulicama glavnog grada Podgorice.

U Crnoj Gori su naime još prošle nedelje zabranjeni javni skupovi, obustavljena nastava, dok su kafići, kazina, kladionce i tržni centri zatvoreni...

© Sputnik / Nebojša PopovićPrazni tržni centri u Podgorici
Korona stigla u opustelu Podgoricu - Sputnik Srbija
Prazni tržni centri u Podgorici

Opustele ulice u Podgorici

Ulice u centru Podgorice su zbog toga praktično puste, dok su jedini objekti koji redovno rade apoteke i butici.

Da je uvedena mjera o „držanju socijalne distance“, koja nalaže da se samo jedana osoba može nalaziti na prostoru od 10 kvadratnih metara, vidljivo je i po redovima ispred pojedinih banaka i marketa.

© Sputnik / Nebojša PopovićPrazne ulice Podgorice
Korona stigla u opustelu Podgoricu - Sputnik Srbija
Prazne ulice Podgorice

Ipak, i pored preduzetih mjera predostrožnosti, čini se da panike među građanima nema.

Reporter Sputnjika je tokom šetnje glavnim gradom sreo samo jednu osobu koja je na licu nosila medicinsku masku, a objašnjenje je bilo da to čini – ne iz straha, već samo zato što je u pitanju preporuka nadležnih.

Najgore prošli ugostitelji

Sa druge strane, jedna majka sa djevojčicom dala nam je zanimljiv odgovor da uopšte ne plaši koronavirusa jer redovno ide u crkvu i pričešćuje se, pa je uvjerena da će je zaraza potpuno zaobići.

Radnici u buticima pak tvrde da je medijska kampanja o pandemiji odradila svoje, što se najbolje vidi po njihovim dnevnim pazarima koji su sada drastično smanjeni.

© Sputnik / Nebojša PopovićPrazne ulice Podgorice
Korona stigla u opustelu Podgoricu - Sputnik Srbija
Prazne ulice Podgorice

Najgore su po svemu sudeći prošli vlasnici kafića i restorana koji su po direktivi Vlade svi zatvoreni. Neki građani ipak vjeruju da bi bašte kafića i danas bile dupke pune i da bi naroda na ulici bilo mnogo više – samo kad bi kafane bile ponovo otvorene.

Nema kruzera u lukama, zatvoreni frizerski i kozmetički saloni

Panične kupovine osnovnih životih namirnica su takođe bile prisutne ovih dana u velikim trgovinskim lancima, ali ništa što bi odudaralo od slike u drugim evropskim državama.

U međuvremenu, crnogorski premijer Duško Marković prihvatio je preporuku da prvi radni sati u marketima budu rezervisani samo za najstarije i osobe sa invaliditetom.

© Sputnik / Nebojša PopovićPrazne bašte u Podgorici
Korona stigla u opustelu Podgoricu - Sputnik Srbija
Prazne bašte u Podgorici

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore privremeno je obustavilo avio, putnički, međunarodni drumski i željeznički saobraćaj, dok kruzeri već nedeljama ne mogu da uplovljavaju u crnogorske luke.

Takođe, najnovije mjere predostrožnosti se odnose i na obustavu javnog prevoza putnika u međugradskom i prigradskom saobraćaju, kao i na zatvaranje frizerskih i kozmetičkih salona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala