Autor „Igre prestola“: Zbog koronavirusa pišem još više nego obično

© REUTERS / Robert GalbraithPisac Džordž Martin dolazi na premijeru "Igre prestola" u San Francisku
Pisac Džordž Martin dolazi na premijeru Igre prestola u San Francisku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki pisac Džordž R. R. Martin izjavio je da, zbog samoizolacije povezane sa koronavirusom, radi na romanu „Vetrovi zime“ (šesta knjiga iz ciklusa „Pesma leda i vatre“) više nego ikad, preneo je list „Dejli mejl“.
„Trenutno u Vesterosu (izmišljenom kontinetu) provodim više vremena nego u realnosti. Pišem svaki dan. Sve je prilično mračno u Sedam kraljevstava, ali ipak nije toliko kao kod nas. Ne mogu da se oslobodim osećaja da sada svi živimo u nekom naučno-fantastičnom romanu“, napisao je Martin.

Poznati američki pisac je ispričao da je zbog epidemije koronavirusa morao da zatvori nekoliko svojih institucija, među kojima su neprofitna organizacija „Stejdžkouč fondejšn“ i bioskop „Žan Kokto“. Otvorena je samo njegova knjižara „Bistli buks“.

„S obzirom na moje godine (pisac ima 71 godinu) i fizičko stanje, u najranjivijem sam položaju. Ali sada se dobro osećam. Preduzimamo sve mere predostrožnosti. Ja sam na zabačenom mestu i sa mnom je jedan asistent. Ne idem u grad i nikoga ne viđam“, rekao je Martin.

© Foto : HBO 2019 Kadar iz serije „Igra prestola“
Autor „Igre prestola“: Zbog koronavirusa pišem još više nego obično - Sputnik Srbija
Kadar iz serije „Igra prestola“

Ranije je pisac potvrdio da kraj sedme knjige neće biti poput završetka serije „Igra prestola“. Sudbina jednog od  članova porodice Stark veoma će se razlikovati od sudbine iz serije.

„Igra prestola“, serijal produkcijske kuće „HBO“, snimljen je po motivima ciklusa romana „Pesma leda i vatre“ Džordža Martina. Prva epizoda prve sezone premijerno je prikazana 17. aprila 2011. godine. Serijal se sastoji od osam sezona. Poslednja epizoda prikazana je 19. maja 2019. godine, a premijeru je gledalo čak 19,3 miliona ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala