Bajden pobedio na glasanju demokrata u još tri države

© AP Photo / Nati HarnikPredsednički kandidat Demokratske partije SAD Džo Bajden na predizbornom mitingu
Predsednički kandidat Demokratske partije SAD Džo Bajden na predizbornom mitingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden pobedio je na glasanju za predsedničkog kandidata Demokratske parije na Floridi, u Ilinoisu i Arizoni, prenosi „Njujork tajms“.

Bajden (77) je dobio podršku još 249 delegata. Sada on ima 1.147 delegata protiv 861 78-godišnjeg Bernija Sandersa. Kako navode mediji, Bajden je dobio gotovo nepremostivu prednost u odnosu na Sandersa.

Istovremeno, Donald Tramp je, nakon glasanja na Floridi i Ilinoisu, dobio podršku dovoljnog broja delegata da postane kandidat Republikanske partije. Njega podržava 1.330 delegata, a za nominaciju je potrebno 1.276 delegata.

Anketa: Bajden pouzdaniji u rešavanju kriznih situacija od Sandersa

Većina glasača na stranačkim izborima za predsedničkog kandidata Demokratske stranke u američkim državama Ilinois, Florida i Arizona veruje da je bivši potpredsednik Džo Bajden pouzdaniji u rešavanju ozbiljnih kriznih situacija od Bernija Sandersa, pokazuju rezultati ankete agencije Edison Risrč.

Anketa je sprovedene telefonski tokom izbornog procesa u kojem su učestvovali brojni demokratski glasači, objavio je Rojters.

Ovi rezultati su još jedan snažan pokazatelj prednosti bivšeg potpredsednika SAD Bajdena u trenutku kada je zbog širenja koronavirusa odlučeno da se odlože stranački izbori republikanaca u nekoliko drugih saveznih država.

Odvojene ankete su pokazale i da su Amerikanci danas mnogo zabrinutiji zbog epidemije koronavirusa nego što su bili pre dve nedelje, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala