Tesla automobili izbačeni sa sajma: „Oni ovde ne pripadaju“

© AP Photo / Wade VandervortTesla
Tesla - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Kanzas Sitiju dogodila se bizarna scena, kada su automobili marke Tesla izbačeni sa sajma. Zbog odluke organizatora, vlasnici ovih električnih vozila su napolju napravili sopstvenu izložbu.

Ukoliko se pitate zbog čega je „Tesla“ izbačen sa sajma, radi se o borbi sa konkurencijom pošto asocijacija te države prodaje svoja električna vozila, navodi B92.

„Postoji određeni model prodaje i usluge koju proizvođač automobila mora da ispuni da bi bio član naše asocijacije, a Tesla to ne radi i zbog toga oni ovde ne pripadaju“, stoji u saopštenju organizatora.

Tako nisu smatrali vlasnici Tesla automobila i članovi Tesla kluba u Kanzas Sitiju, koji su napolju organizovali sopstvenu izložbu.

„Klub vlasnika Tesla automobila održao je dvodnevni sajam automobila u Kanzas Sitiju. Pošto su svi Teslini automobili zabranjeni na sajmu, mi smo ih izložili ovde na otvorenom i spremni smo da razgovaramo o našim automobilima“, rekli su oni.


Električni automobili, konkurencija na tržištu, ali i mogućnost da su sajmovi automobila prevaziđeni bili su tema Sputnjikove emisije „Tehnogram“, koju vodi Marko Nikolić:

Pogledajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala