Rusija privremeno obustavlja izdavanje viza strancima

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Diplomatska predstavništva Rusije će privremeno obustaviti izdavanje viza strancima, uključujući i elektronske vize, piše u saopštenju portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.

Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova podsećaju da je vlada RF u cilju sprečavanja širenja koronavirusne infekcije odlučila da od 18. marta do 1. maja privremeno ograniči ulazak u Rusiju stranim državljanima i licima bez državljanstva, uključujući i lica s teritorije Republike Belorusije, kao i beloruske državljane.

Istovremeno, Zaharova je istakla da se navedena ograničenja ne odnose na akreditovane ili imenovane saradnike diplomatskih predstavništava i konzularnih predstavništava stranih država, međunarodnih organizacija i njihovih zastupništava, kao i ostalih zvaničnih predstavništava stranih država u Rusiji i članova njihovih porodica.

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Rusija privremeno obustavlja izdavanje viza strancima - Sputnik Srbija
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi

Ona je još naglasila da se mere takođe ne odnose ni na vozače automobila međunarodnog saobraćaja, posade aviona, morskih i rečnih brodova, vozova i lokomotivnih brigada međunarodnog železničkog saobraćaja. Pomenutim merama, prema Zaharovoj, ne podležu ni članovi zvaničnih delegacija, lica koja imaju diplomatske, službene, kao i obične pojedinačne vize, izdate usled smrti bliskih rođaka, kao ni lica sa stalnim boravkom na teritoriji Ruske Federacije i lica koja su u tranzitu preko vazdušnih graničnih prelaza.

Podsetimo, zbog pandemije koronavirusa, koju je Svetska zdravstvena organizacija proglasila 11. marta, u više od 140 zemalja sveta do sada je zaraženo više od 183 hiljade ljudi, više od 79 hiljada osoba je ozdravilo, a preko 7 hiljada ljudi je umrlo.

U Rusiji je, prema poslednjim podacima, potvrđeno 93 slučaja zaraze virusom korone.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-1.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala