Rusija poziva svoje državljane da se vrate kućama, obustavlja se avio-saobraćaj sa Srbijom zbog virusa

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAvion Ejrbas A320 kompanije "Aeroflot" poleće sa aerodroma "Šeremetjevo" u Moskvi
Avion Ejrbas A320 kompanije Aeroflot poleće sa aerodroma Šeremetjevo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U narednim danima avio-saobraćaj između Rusije i Srbije biće privremeno obustavljen zbog pogoršanja epidemiološke situacije usled širenja koronavirusne infekcije u Srbiji, saopštila je Ambasada Rusije u Republici Srbiji i pozvala svoje državljane da se vrate u zemlju.

„Pozivamo sve građane Rusije koji se trenutno nalaze na teritoriji Srbije u okviru 30-dnevnog bezviznog režima i koji nemaju dozvolu boravka da preduzmu neophodne mere kako bi se što pre vratili u Rusiju“, navedeno je u saopštenju Ambasade.

Navedeno je da u hitnim slučajevima treba kontaktirati konzularni odsek Ambasade putem imejla: cons.serbia@mid.ru.

Ruska avio-kompanija „Aeroflot“ ranije je donela odluku o obustavljanju letova ka Beogradu, Podgorici, Tivtu, Ljubljani zbog situacije oko koronavirusa. Letovi za Beograd biće obustavljeni od 21. marta do 23. aprila.

Na spisku su i Riga, Larnaka, Alma-Ata, Nur-Sultan i još nekoliko gradova u Kazahstanu.

Rusija je ograničila avio-saobraćaj sa Evropskom unijom, Švajcarskom i Norveškom, odlučio je operativni štab za borbu protiv širenja koronavirusne infekcije.

Prethodno je zabrana avio-saobraćaja uvedena za Kinu, Iran, Južnu Koreju, Francusku, Španiju, Italiju i Nemačku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala