Putin: Situacija u vezi s pandemijom pod kontrolom, potrebna solidarnost i disciplina

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se ruskim građanima povodom epidemije koronavirusa ističući da je situacija pod kontrolom, ali i apelujući na njih da s maksimalnom ozbiljnošću shvate mere koje primenjuje država.

„Situacija u celini je pod kontrolom. Medicinske organizacije, pogranične i druge službe rade u režimu povišene gotovosti“, rekao je predsednik.

On je istakao da ova spoljna pretnja nije mogla da zaobiđe Rusiju, tim pre što se veliki, značajan deo zemlje nalazi na Dalekom istoku, a veliki deo stanovništva živi u evropskom delu Rusije.

Sada, bez obzira, na potencijalno visok nivo rizika, možemo reći da je situacija pod kotrolom, dodao je on.

Istakao je da je sada potrebna solidarnost, odgovornost, disciplina i spremnost da se ljudi međusobno podrže.

Te su osobine Rusiji omogućile da prevaziđe svakave teškoće, baš kao što i treba u jednoj velikoj dobroj porodici, dodao je ruski predsednik.

Govoreći o merama koje preduzima država on je rekao da su one obavezne za sve.

„Neophodno je da osiguramo najstrožu, žestoku kontrolu. Molim građane da se prema tim merama odnose sa razumevanjem“, zaključio je Putin.

Putin je ranije danas imao sastanak sa članovima vlade i tada je pozvao ruske vlasti da budu maksimalno mobilisane i da daju sve od sebe u situaciji širenja koronavirusa.

Ruski građani treba da imaju sveobuhvatne informacije o tome, kako bi se eliminisala svaka mogućnost za širenje glasina i spekulacija, dodao je Putin.

„Građani moraju da znaju s kakvom pretnjom se suočavamo, kakve mere preduzima država i šta treba da uradi svako kako bi zaštitio bližnje i sebe samog“, rekao je Putin.

Predsednik  je ocenio da je Rusija, zahvaljujući pravovremenim operativnim merama, uspela da spreči masovni prodor i širenje virusa.

„Kao što znamo, virusi ne poznaju granice. Ipak, zahvaljujući operativnim merama primenjenim ranije i na regionalnom nivou uspeli smo da ipak zaustavimo masovni prodor i širenje bolesti u Rusiji“, rekao je on.

 

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala