Premijer Crne Gore evropskim zvaničnicima: Zatvaranje tržišta nije evropsko ponašanje /video/

© AP Photo / Visar KryeziuPremijer Crne Gore Duško Marković
Premijer Crne Gore Duško Marković  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je na zajedničkoj video konferenciji sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, komesarom za proširenje EU Oliverom Varheljijem i ostalim premijerima država Zapadnog Balkana da zatvaranje tržišta i blokiranje resursa nisu evropsko ponašanje, kao i da Crna Gora stavlja na raspolaganje luke susjedima.
„U trenutku kada se suočavamo sa nezabilježenim globalnim izazovom i prijetnjom po zdravlje naših građana, današnje okupljanje još je jedna potvrda posvećenosti Austrije Zapadnom Balkanu i njegovoj evropskoj budućnosti. Situacija pred nama je prilika da pokaženo zajedništvo i privrženost evropskim vrijednostima i principima“, kazao je Marković.

On je poručio da je „na nama, liderima regiona, da damo primjer i donosimo odluke kao dobri susjedi koji su upućeni jednina druge“.

​„Crna Gora je u tom duhu pored brojnih mjera za zaštitu svojih građana donijela odluku da stavi svoje luke na raspolaganje zemljama regiona za protok robe i drži svoje granice otvorenim za trgovinu i snadbijevanje. Uz puno razumijevanje potrebe svih zemalja da prvo pomognu svojim građanima, vjerujem da zatvaranje tržišta i ekonomija, te blokiranje resursa i avansno plaćenih roba nijesu izraz solidarnosti ni evropskih vrijednosti“, kazao je Marković.

Crnogorski premijer je zaključio da nam je u ovim trenucima suočavanja sa teškom krizom, evropska ideja jedinstva i zajedništva potrebnija nego ikada.

Pročitajte još:

Crna Gora: Zatvaraju se granice, zabrana rada za ugostitelje, tržne centre, obavezna samoizolacija...

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala