Opusteli studentski domovi: Svi stanari iseljeni za 24 sata /foto/

Pratite nas
Od 10.500 studenata koliko ih je obično u studentskim domovima, nakon odluke Vlade Srbije da se hitno isprazne zbog epidemije koronavirusa, ostalo je svega njih 72 u studentskom domu „Rifat Burdžević”. Svi stanari studentskih domova, koji su sada opusteli, iseljeni su u roku od 24 sata.

Direktor ustanove Studentski centar Beograd Goran Minić rekao je za Tanjug da su studenti po hitnom postupku iseljeni u roku od 24 sata, i da su ostali samo oni koji su napisali molbu.

„Nakon odluke Vlade i Ministarstva prosvete, zatvoreni su svi objekti. U 14 studentskih domova studenti su imali obavezu da se isele danas do 18 časova”, rekao je Minić.

On je naveo da su oni koji su ostali uglavnom iz Kine i Rusije, kao i iz Švedske i Češke.

Pozitivno je rešeno 40 molbi i oni će biti grupisani u „Rifatu Burdževiću”, a tokom vanrednog stanja hraniće se u Studentskom gradu.

Direktor ustanove Studentski centar Beograd ističe da ovo nije administrativno iseljenje, već privremeno radi sprečavanja širenja infekcije virusa KOVID-19.

„Studentima je data mogućnost da ostave svoje stvari u sobama. Oni koji su ostali, u znak zahvalnosti su nam spremili male poklone, na primer student iz Kine nam je darovao miša, jer je ova godina po kineskom kalendaru u znaku pacova”, rekao je Minić.

Zaposleni u Studentskom domu „Slobodan Penezić”, kako kažu, ne pamte ovakvo stanje.

„Nikada studenti do sad nisu ovako napustili dom, čak ni za vreme bombardovanja. Veoma je tužno i jedva čekamo da se vrate”, rekao je jedan od zaposlenih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala