Kina traži dobrovoljce za ispitivanje vakcine protiv koronavirusa

© AP Photo / Achmad IbrahimVakcina
Vakcina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stručnjaci koji rade na razvoju vakcine protiv KOVID-19 u Kini već prikupljaju dobrovoljce za klinička ispitivanja, a mnoge od nadležnih organizacija planiraju da u aprilu završe sve pretkliničke testove, izjavio je na konferenciji za novinare član kineske Akademije inženjerskih nauka Vang Džunži.
„U našoj zemlji postoje organizacije koje su uspele da ostvare brz napredak u istraživanjima i razvoju vakcine i one su već poslale zahteve za obavljanje kliničkih ispitivanja Državnoj upravi za kontrolu prehrambenih proizvoda i lekova, počele da razvijaju osnove projekta za klinička ispitivanja i da traže dobrovoljce”, izjavio je Džunži.

Prema njegovim rečima, hiljade naučnika iz srodnih oblasti širom zemlje ulažu napore zarad ubrzanja istraživanja i razvoja vakcine.
On je dodao da je najvažnije osigurati bezbednost vakcine kako bi u potpunosti odgovarala svim standardima i zahtevima.

Ranije danas je objavljeno da je Kina odobrila kliničku probu prve vakcine razvijene protiv korona virusa.

Pandemija koronavirusa

Prvi slučajevi virusa KOVID-19 u svetu registrovani su u kineskom gradu Vuhanu, a do sada se u Kini razbolela 80.881 osoba, dok je umrlo 3.226 zaraženih.

U više od 140 zemalja sveta do sada je zaraženo više od 183 hiljade ljudi, više od 79 hiljada osoba je ozdravilo, a preko 7 hiljada ljudi je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji novog koronavirusa KOVID-19.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala