Iran oslobodio 85 hiljada zatvorenika

Pratite nas
Iran je iz zatvora privremeno oslobodio oko 85 hiljada zatvorenika, među kojima i političke, zbog širenja epidemije koronavirusa, izjavio je portparol iranskog pravosuđa Golamhusein Esmaili.
„Do danas je oslobođeno oko 85 hiljada zatvorenika“, rekao je Esmaili prenosi agencija Rojters.

Esmaili je objasnio da su pušteni samo oni čija je kazna manja od pet godina, dok su oni sa težim kaznama ostali u zatvoru. 

Prvi slučaj zaraze novim koronavirusom KOVID-19 u Iranu otkriven je 19. februara. Od tada je koronavirus zahvatio sve provincije zemlje, a broj obolelih, prema poslednjim podacima, iznosi 14.991, od kojih je umrlo 853. Gotovo pet hiljada ljudi je ozdravilo.

Pandemija koronavirusa KOVID-19

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima Univerziteta „Džon Hopkins“ u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 183 hiljade ljudi, većina se oporavila, a više od sedam hiljada je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala