Hrana koja spasava od koronavirusa ─ saveti španskog lekara

CC0 / Pixabay / Voće i povrće na pijaci
Voće i povrće na pijaci  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mediteranska dijeta pomoći će telu da se izbori sa infekcijom koronavirusa, smatra španski lekar Hose Manuel Fernandes Garsija.

Prema rečima španskog lekara, u ishranu je potrebno dodati više voća, povrća i zeleniša. Osim toga, specijalista savetuje da se jedu žitarice od celog zrna i nerafinisani proizvodi.

Garsija ističe značaj konzumiranja mesa i ribe barem jednom nedeljno. Pri tome, riblja jela smatraju se poželjnijim, a od mesa je najbolje konzumirati živinsko.

On takođe preporučuje konzumiranje mahunarki i mlečnih proizvoda dva do tri puta nedeljno. Za prženje i prelive za salate najbolje je koristiti maslinovo ulje, a za desert suvo voće.

Osim toga, kvalitetan san i fizička aktivnost pomoći će održavanju tela u dobroj formi.

Pandemija novog koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), kasnije nazvan KOVID-19. 

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima Univerziteta „Džon Hopkins“ u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 182 hiljade ljudi, većina se oporavila, a više od sedam hiljada je umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala