Prema rečima španskog lekara, u ishranu je potrebno dodati više voća, povrća i zeleniša. Osim toga, specijalista savetuje da se jedu žitarice od celog zrna i nerafinisani proizvodi.
Garsija ističe značaj konzumiranja mesa i ribe barem jednom nedeljno. Pri tome, riblja jela smatraju se poželjnijim, a od mesa je najbolje konzumirati živinsko.
On takođe preporučuje konzumiranje mahunarki i mlečnih proizvoda dva do tri puta nedeljno. Za prženje i prelive za salate najbolje je koristiti maslinovo ulje, a za desert suvo voće.
Osim toga, kvalitetan san i fizička aktivnost pomoći će održavanju tela u dobroj formi.
Pandemija novog koronavirusa
Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), kasnije nazvan KOVID-19.
Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima Univerziteta „Džon Hopkins“ u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 182 hiljade ljudi, većina se oporavila, a više od sedam hiljada je umrlo.
Pročitajte još: