Finska zatvara železnički saobraćaj sa Rusijom

© Sputnik / Igorь Samoйlov / Uđi u bazu fotografijaPredstavljanje brzog voza "Alegro" koji saobraća na relaciji Sankt Peterburg-Helsinki
Predstavljanje brzog voza Alegro koji saobraća na relaciji Sankt Peterburg-Helsinki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Železnički saobraćaj između Rusije i Finske biće obustavljeno od 19. marta, saopštila je finska železnička kompanija „VR“.

„Vozovi ‘Alegro’ između Helsinkija i Sankt Peterburga saobraćaju do srede 18. marta, do poslednjeg predviđenog polaska iz Helsinkija za Sankt Peterburg u 19 časova (18 časova po srednjoevropskom vremenu) i od Sankt Peterburga do Helsinkija u 20.30. Voz ‘Lav Tolstoj’, koji saobraća jednom dnevno između Helsinkija i Moskve, krenuće iz Helsinkija u sredu 18. marta u 17.44 (16.44 po srednjoevropskom vremenu)“, precizirali su u kompaniji „VR“.

Ograničenja za vozove važiće najmanje do 13. aprila i neće uticati na teretni saobraćaj.

Pandemija koronavirusa KOVID-19

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima Univerziteta „Džon Hopkins“ u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 182 hiljade ljudi, većina se oporavila, a više od sedam hiljada je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala