Brod koji može pomoći u završetku „Severnog toka 2“ opet promenio pravac

© Nord Stream 2 / Uđi u bazu fotografijaPolaganje cevi za gasovod "Severni tok 2"
Polaganje cevi za gasovod Severni tok 2  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brod „Akademik Čerski” u vlasništvu „Gasproma“, koji može pomoći u izgradnji gasovoda „Severni tok 2“, ponovo je promenio pravac i sada plovi prema Mozambijskom moreuzu, svedoče podaci portala za praćenje plovidbe brodova „Veselfinder”.

Prema jutrošnjim podacima, ovaj brod za polaganje cevi za gasovod približava se Mozambijskom moreuzu u zapadnom delu Indijskog okeana, koji razdvaja Afriku i ostrvo Madagaskar. Istovremeno, brod je već prošao pored svog odredišta – egipatske luke Suec, gde je okvirno trebalo da uplovi 25. marta.

Prema podacima drugog portala za praćenje lokacije brodova „Myshiptracking“, brod „Akademik Čerski“ je sada na putu do luke Maputu na jugu Mozambika i prema procenama ovog portala tamo bi trebalo da stigne 23. marta.

Brod je u februaru napustio luku Nahotka na Dalekom Istoku Rusije i prvobitno se uputio ka Singapuru, a potom ka Šri Lanki.

„Severni tok 2“

Podsetimo, krajem prošle godine američki predsednik Donald Tramp potpisao je vojni budžet koji predviđa sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turskog toka“. Sjedinjene Američke Države zahtevale su da kompanije koje polažu cevi za gasovode odmah prestanu sa radom. Švajcarska građevinska kompanija „Olsiz“ povinovala se zahtevima SAD.

© Foto : © Nord Stream 2 / Axel SchmidtPolaganje cevi za gasovod "Severni tok 2"
Brod koji može pomoći u završetku „Severnog toka 2“ opet promenio pravac - Sputnik Srbija
Polaganje cevi za gasovod "Severni tok 2"

U decembru prošle godine, ministar energetike Rusije Aleksandar Novak je izjavio da bi postavljanje cevi za gasovod mogao da dovrši „Gaspromov“ brod „Akademik Čerski“, ali da će biti potrebno određeno vreme da se brod dodatno pripremi za taj posao.

Prema rečima portparola kompanije „Nord strim 2 AD“ za završetak izgradnje gasovoda ostaje da se položi oko 160 kilometara cevi na dva kraka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala