Američki sud zatvorio slučaj protiv ruske kompanije za „mešanje u izbore”

© Foto : PixabayAmerički sudija - ilustracija
Američki sudija - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sud u SAD odobrio je zahtev tužilaca da zatvori slučaj protiv ruske kompanije „Konkord menadžment” „zbog mešanja u izbore”.
„Usvojen je zahtev javnog tužioca, pa su tačka 1 optužnice i dodatna optužnica protiv optužene strane ‘Konkord’ povučene”, piše u sudskoj odluci.

Pored „Konkord menadžmenta” optužnica je povučena i protiv kompanije „Konkord ketering” koja je povezana s njom. Optužnica je zasnovana na „zaveri u cilju prevare protiv Sjedinjenih Američkih Država”.

Prethodno je tužilac neočekivano predložio da se slučaj zatvori samo nekoliko nedelja pre predloženog postupka. Prema tvrdnji tužioca, dostavljanje dokaza može samo otkriti optuženoj strani metode američkih pravosudnih organa, ali defakto neće omogućiti da „Konkord” stvarno odgovara.

Istovremeno, SAD nastavljaju sa pokušajima da izvedu na sud sve ruske državljane koji su uključeni u slučaj.

Specijalni američki tužilac Robert Miler je ranije podigao optužnice protiv 13 ruskih državljana i tri ruske kompanije po članu „Zavera protiv SAD” i „Prevara”.

Kompanija „Konkord menedžment” je jedina od optuženih angažovala advokate da je zastupaju na američkom sudu.

Miler je tokom dve godine istraživao pretpostavke o umešanosti Rusije u američke izbore. Na kraju je potvrdio optužbe, ali istovremeno nije našao dokaz o „zaveri” Donalda Trampa i Rusije, čije su postojanje negirali kako Kremlj, tako i Bela kuća.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala