Albanci bagerom napali sever Kosova

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa Albanaca bagerom je napala pripadnike KPS Sever srpske nacionalnosti koji su sprečavali pokušaj izgradnje nelegalnog nasipa na Ibru, javlja Pink.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je ovim povodom da je reč o pokušaju nasilnog upada šiptarskih terorista na sever Kosova i Metohije.

„Grupu divljaka koji su napali srpske policajce na reci Ibar predvodio je Agim Bahtiri vođa šiptarskih separatista. Strašno je to što su ovo učinili baš na godišnjicu pogroma nad Srbima na KiM, kada su rušene i spaljivane srpske crkve i ubijani ljudi,“ rekao je Đurić.

„Raditi ovakve stvari u ovakvom trenutku je van pameti“, kazao je Đurić i podsetio da je na današnji dan pre 16 godina bio Martovski pogrom.

Đurić ističe da stavr ne može biti apsurdnija, jer su Srbi za Albance otvorili svoje prodavnice u ovako teškim trenucima.

„Pozivam Međunarodnu misiju, ovo je minut do 12 da se spreči krvoproliće, da obuzdaju Bahtirija koji želi ovu smutnju da iskoriste za ostvarenje svojih ciljeva“, naglasio je Đurić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala