Rusija zatvara granicu sa Belorusijom

© Sputnik / Andreй Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaAerodrom u Minsku
Aerodrom u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Rusije Mihail Mišustin saopštio je da je ruska vlada donela odluku o zatvaranju granice sa Belorusijom za kretanje ljudi.

„Doneli smo odluku o zatvaranju granice sa Belorusijom za kretanje ljudi, učinili niz drugih proaktivnih koraka. Nastavićemo da radimo sve na zaštiti naše zemlje od ove nove pretnje i preduzimati sveobuhvatne mere kako bi se sprečilo, pre svega, masovno širenje koronavirusa“, izjavio je Mišustin na sednici koordinacionog saveta za borbu protiv širenja koronavirusa.

Mišustin je objasnio da Rusija, u zavisnosti od razvoja pandemije, zatvara svoje granice.

„To smo prvo učinili sa Kinom i drugim azijskim zemljama koje su se prve suočile sa ovom pretnjom. Ograničili smo vazdušni saobraćaj sa zemljama Evropske unije kada je virus tamo počeo da se širi, zaustavili ulazak stranaca preko granice sa Poljskom, Norveškom i otkazali železničk saobraćaj sa Letonijom, Moldavijom i Ukrajinom“.

On je dodao da će vlada uskoro pokrenuti hitnu liniju i onlajn sistem za upozoravanje građana na situaciju sa širenjem koronavirusa.  

Takođe će se  putem interneta u potpunosti nadgledati najvažniji ekonomski i socijalni parametri, istakao je Mišustin.

Pandemija koronavirusa

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog koronavirusa KOVID-19 za pandemiju.

U više od 140 zemalja sveta do sada je zaraženo više od 169 hiljada ljudi, oko 77 hiljada je ozdravilo, a preko 6.500 osoba je umrlo.

U Evropi je na prvom mestu po broju zaraženih Italija: tamo je registrovano više od 24.000 zaraženih, dok je 1.809 osoba umrlo.

Pratite najnovije informacije o pandemiji novog koronavirusa na Sputnjiku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala