Rusija će na Paradi pobede predstaviti najnovije i najmoćnije naoružanje /video/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaRaketni kompleks „Buk M2“ na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom
Raketni kompleks „Buk M2“ na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najnoviji sistem protivvazdušne odbrane srednjeg dometa „Buk-M3“ i protivavionski raketni sistem S-300V4 prvi put će biti predstavljeni na vojnoj paradi 9. maja u Moskvi, saopštilo je Odeljenje za informacije i masovne komunikacije Ministarstva odbrane Rusije.

„Protivavionski raketni sistem dugog dometa S-300V4 i protivavionski raketni sistem 'Buk-M3' srednjeg dometa vojne PVO prvi put će učestvovati na vojnoj paradi na Crvenom trgu. Protivavionski raketni sistem kratkog dometa predstaviće savremene borbene mašine 'Tor-M2'“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, na ovogodišnjoj paradi će prvi put biti prikazan i najnoviji samohodni protivavionski artiljerijski sistem 2S38 „Derivacija-PVO“.

Mehanizovanu kolonu će činiti četiri samohodna protivavionska sistema „Buk-M3“, četiri borbene mašine „Tor-M2“, tri protivavionska artiljerijska sistema „Derivacija“, kao i lansirni sistemi S-300V4.

„Buk-M3“ je najnoviji protivavionski raketni sistem. 

Protivavionski raketni sistem S-3000V4 je savremeni visokomobilni sistem PVO sa velikim protivraketnim potencijalom.

„Tor-M2“ je taktički protivavionski raketni sistem, predviđen za zaštitu vojske i strateških objekata od aviona i raketa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala