Moskva uputila protestnu notu Kijevu

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaRusko ministarstvo spoljnih poslova
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije uputilo je protestnu notu Kijevu povodom nedavnih provokacija usmerenih protiv ruske ambasade i zatražilo da ukrajinske vlasti otkriju i privedu pravdi odgovorne.

Ekstremisti iz grupacija „Azov“ , „Desni centar“ i drugih radikalnih organizacija su nedavno ispred ambasade palili baklje, ispaljivali signalne rakete, pri čemu je jedna od njih pala na krov ruskog diplomatskog predstavništva.

„Srećom, izbegnut je požar. Učesnici ovih događaja su pocepali rusku zastavu i skandirali ekstremističke parole. Bez obzira na jako prisutvo policije, niko nije priveden“, navela je portparolka Ministarstva Marija Zaharova.

S tim u vezi rusko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je protestnu notu Kijevu u kojoj se skreće pažnja da tamošnje vlasti i dalje ignorišu obaveze predviđene Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine i ne žele da spreče agresivne ispade nacionalista protiv ambasade Rusije u Kijevu.

Od ukrajinske strane Moskva traži da preduzme odgovarajuće mere kako bi se onemogućile akcije koje ometaju rad ambasade, ali i da se zaustavi trend rusofobije koji ne gubi na snazi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala