Moskva nema zvanično obaveštenje da je Indonezija odustala od kupovine Su-35

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovac Su-35S poleće sa piste aerodroma u Primorskom kraju Rusije
Višenamenski lovac Su-35S poleće sa piste aerodroma u Primorskom kraju Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija nije dobila zvanično obaveštenje od Indonezije da odustaje od kupovine 11 Su-35, izjavio je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev u intervjuu za TV stanicu „Rusija 24“.

On je na taj način opovrgao pisanje agencije Blumberg prema kojem je administracija američkog predsednika Donalda Trampa iznudila od indonežanskih vlasti da odustanu od tog ugovora, čija vrednost premašuje milijardu dolara.

„Nikakvog zvaničnog odustajanja nema, niko nam nije poslao nikakav papir niti je usmeno rekao tako nešto, tako da mislim da je reč o neproverenoj informaciji. Nadamo se da će ugovor biti realizovan“, rekao je Šugajev.

Prema pisanju američke agencije, koja se poziva na neimenovani izvor, SAD su obavestile Indoneziju o mogućim sankcijama u slučaju realizacije ugovora.

U Stejt departmentu su odbili da komentarišu tu informaciju, ali su američke diplomate podsetile da Vašington poziva saveznike da ne sarađuju na vojno-tehničkom nivou sa Rusijom, jer bi u protivnom Amerika mogla da uvede sankcije.

Šugajev je u intervjuu rekao i da je Rusija prošle godine potpisala ugovore o oružju u vrednosti od 17 milijardi dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala