Bugarski političar: Zbog koronavirusa bogati će postati bogatiji, a siromašni još siromašniji

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaKoronavirus, zaštita dece
Koronavirus, zaštita dece - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider bugarske stranke „Ataka“ Volen Siderov smatra da se podigla histerija oko koronavirusa da bi se promenio ekonomski poredak – da bogati postanu još bogatiji, a siromašni još siromašniji. Prema njegovim rečima, Bugarska poseduje vakcinu protiv koronavirusa, ali nije registrovana.

Veterinari su upoznati sa koronavirusom još od 60-ih godina prošlog veka i protiv te bolesti postoji vakcina, izjavio je Siderov za televiziju „Alfa“.

„Tada je bilo više od 30 vrsta koronavirusa i uopšte ga nisu smatrali opasnim. Stoga je nedopustivo da mediji danas tvrde da nas je nešto sustiglo, da je to nešto nepoznato, da se nešto na nas obrušilo, kao da je NLO ili kao da smo u Spilbergovom filmu. Ako su pravili vakcinu protiv koronavirusa, znači da je već dobro poznato kako se izboriti protiv bolesti“, smatra političar.

Siderov je ubeđen da su „gospodari sveta“ primorali rukovodstvo Bugarske da uvede vanrednu situaciju u zemlji.

„Stvorila se histerija da bi se promenio ekonomski poredak – da bogati postanu još bogatiji, a siromašni još siromašniji. To će biti efekat koronavirusa. Na finansijskoj berzi primetan je ogroman pad“, podseća Sidorov.

Merenje temperature – koronavirus - Sputnik Srbija
Bugarski graničari zabranili ulazak u zemlju državljaninu Srbije

Prema njegovim rečima, ovo je finansijski udar koji su Trampovi protivnici obećali Trampu.

„Zemlje zatvaraju granice. To su ogromni gubici – zatvaranje granica i obustavljanje trgovinskog prometa. To je ogroman udar za svetsku ekonomiju, a posebno za evropsku“, istakao je on.

Bugarska poseduje lek za koronavirus

Siderov tvrdi da u Bugarskoj postoji lek protiv koronavirusa, ali nije moguće da se registruje zbog sukoba farmaceutskih kompanija.

„Već pet ili šest godina pomažem da se lek razvije. Da, on postoji, ali već pet ili šest godina odbijaju da ga registruju u Agenciji za registraciju lekova. Lek se primenjuje protiv HIV-a, hepatitisa, što je dokazano kliničkim testiranjima“, precizirao je on.

Političar je rekao da je spreman da pomogne rukovodstvu zemlje.

„To je lek koji im može vratiti veru u to da i mi možemo dati nešto svetu“, istakao je političar.

Sidorov je 2011. godine učestvovao na izborima za predsednika Bugarske, ali nije prošao u drugi krug.

U jesen 2019. godine Siderov je napustio parlament Bugarske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala