Atlantski savet Bugarske: Rusija nikad ne spava

© Foto : PixabaySajber zločin-ilustracija
Sajber zločin-ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prestupi na internetu ne završavaju se uvođenjem karantina. Za one koji stoje iza ruske i svih ostalih subverzivnih aktivnosti – pauza ne postoji, piše u saopštenju Atlantskog saveta Bugarske.

„Svima koji rade od kuće, a posebno zaposlenima u državnoj administraciji skrećemo pažnju da za počinioce sajber napada nema odmora. Za subverzivnu aktivnost Kremlja takođe. I ne samo rusku. Špijunaža nikada ne prestaje, čak ni u vreme kuge”, piše u saopštenju ovog Saveta na društvenoj mreži „Fejsbuk”.

Prethodno je ova organizacija takođe nazvala „očekivanim” saopštenje američkog Stejt departmenta o tome da je Rusija mobilizovala „ceo ekosistem” trolova i botova, čiji je zadatak da šire konspirativne teorije o koronavirusu. Prema mišljenju predstavnika Saveta, ovakva aktivnost je usmerena protiv NATO i EU.

„To je bilo očekivano. Sada su ruske službe mobilizovane za traženje i eksploataciju svih slabosti u državi i društvu. Njihova aktivnost je usmerena protiv Amerike, a i protiv nas, kao i svih zemalja NATO i EU”, saopšteno je tokom vikenda iz Atlantskog saveta.

U saopštenju se još dodaje da ruska subverzivna aktivnost radi bez „sekunde odmora”.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala