Vlada Crne Gore pozdravlja privremenu obustavu litija

© Foto : Sputnjiku ustupio Marko KovačevićFotografija nikšićke litije snimane dronom
Fotografija nikšićke litije snimane dronom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Crne Gore pozdravila je odgovoran odnos Mitropolije crnogorsko-primorske, koja je privremeno obustavila okupljanje na litijama protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Mitropolija je privremeno obustavila litije pošto je Vlada Crne Gore, iako zvanično u toj državi nema zaraženih korona virusom, zabranila sve javne skupove i manifestacije.

„I pored ozbiljnih izazova sa kojima se suočava zajednica u pogledu zaštite zdravlja građana, vlada će ostati jednako posvećena dijalogu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom o Zakonu o slobodi veroispovesti“, saopšteno je iz crnogorske vlade, prenosi Tanjug.

Navodi se da vlada pozdravlja promenu stava Mitropolije crnogorsko-primorske i odluku da obustavi javna okupljanja u interesu zaštite zdravlja svih građana Crne Gore.

„Ovakav odgovoran odnos MCP prema pitanju javnog zdravlja neće se ni na koji način negativno reflektovati na kvalitet i intenzitet ekspertskog dijaloga na temu Zakona o slobodi veroispovesti“, navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Naprotiv, kažu i poručuju da će i „pored ozbiljnih izazova sa kojima se suočava zajednica u pogledu zaštite zdravlja građana, vlada ostati jednako posvećena dijalogu sa Mitropolijom o Zakonu o slobodi veroispovesti, u iskrenom uverenju da je na terenu pravnih argumenata i činjenica moguće pronaći rešenja u najboljem interesu svih građana“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala