Ukrajinski ekstremisti napali rusku ambasadu u Kijevu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaRuska ambasada u Kijevu
Ruska ambasada u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski ekstremisti ispalili su raketu na ambasadu Rusije u Kijevu i pocepali rusku zastavu, a video-snimak napada objavila je televizija „REN TV”.

Do incidenta je došlo za vreme skupa lokalnih nacionalista povodom Dana dobrovoljca. Ispaljena raketa pogodila je krov ambasade. Pored toga, radikali su, kako je saopštio portal Strana.ua”, pocepali rusku zastavu.

Kako je ranije saopšteno iz diplomatske misije, pored zgrade ambasade prethodno su bili raspoređeni dodatni pripadnici Nacionalne garde Ukrajine. Iz ambasade je takođe saopšteno da će obići zgradu kako bi utvrdili eventualne posledice napada.

Podsetimo, ukrajinski ekstremisti redovno protestuju protiv ruskih institucija u zemlji. Tako su juna 2014. godine nacionalisti jajima, bojom i kamenicama gađali rusku ambasadu u Kijevu. Sličan napad se takođe dogodio 2016. godine.

U februaru 2018. godine, na udaru se našla zgrada „Rossotrudničestva” (Ruskog centra za nauku i kulturu) u Kijevu, a u maju iste godine nacionalisti u Kijevu napali su direktora te ustanove Konstantina Vorobjova, dok je polagao cveće na Spomenik Večne vatre, u čast Dana pobede.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je više puta protestovalo zbog napada ukrajinskih ekstremista na rusko diplomatsko predstavništvo i zahtevalo da odgovorna lica budu izvedena pred lice pravde.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala