U žarištu epidemije u Italiji više nema mesta u salama za reanimaciju, nedostaju i respiratori

© AP Photo / Claudio FurlanŽena u Milanu prolazi pored bilborda sa porukom "Sve će biti dobro". Zbog naglog širenja koronavirusa cela Italija je u karantinu.
Žena u Milanu prolazi pored bilborda sa porukom Sve će biti dobro. Zbog naglog širenja koronavirusa cela Italija je u karantinu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italijanska Lombardija, gde je registrovan najveći broj zaraženih od koronavirusa, suočava se sa nedostatkom mesta u salama za reanimaciju, izjavio je predsednik te oblasti Atilio Fontana.

„Broj zaraženih nastavlja da raste. Približavamo se trenutku kada više nećemo imati mesta u reanimacionim salama“, rekao je on za TV Skaj Tg 24.

Regionalne vlasti traže dodatne respiratore i pregovori se vode sa Amerikom, Kinom i zemljama Južne Amerike. Dodatni respiratori su potrebni za opremanje nove bolnice u paviljonima Milanskog sajma.

Nema dovoljno ni kola Hitne pomoći za transport pacijenata iz bolnice u bolnicu, a u prvom redu nema dovoljno lekara, zbog čega će biti angažovani lekari iz inostranstva - Venecuele, Kine, Kube.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala