Poznato kada će biti gotova najteža deonica auto-puta koji spaja Crnu Goru sa Srbijom

© Foto : Vlada Crne GoreGradnja auto-puta Bar Boljare
Gradnja auto-puta Bar Boljare - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na deonici autoputa Bar-Boljare od Smokovca do Mateševa do kraja septembra biće završeni svi građevinski radovi dok će za testiranje instalacija biti potrebno još vremena, kazao je Vanja Ivanović, nadzor izgradnje autoputa.

Auto-put Bar-Boljare koji se gradi, veza je Crne Gore sa Srbijom, a Ivanović za Televiziju Crne Gore kaže da će građevinski radovi biti završeni u predviđenom roku. Deonica od Smokovca do Mateševa je prioritetna, duga je 41 kilometar i građevinski najzahtevnija budući da se sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca, autoput u Mateševu penje na preko 1.100 metara.

„Predstoji postavljanje takozvane elektromašinske instalacije, to je sva oprema na autoputu, do kraja septembra biće završeni svi građevinski radovi, a što se tiče testiranja instalacija, to su složeni sistemi svetskih standarda koji treba da garantuju bezbednost na putu, mislim da će nam biti potrebno malo vremena“, kazao je Ivanović.

Gradnja auto-puta - Sputnik Srbija
Radovi u punom jeku: Auto-put Bar-Boljare imaće 42 tunela i 92 mosta /video/

Za sada su, kako je kazao, završeni svi mostovi, osim par rasponskih konstrukcija na četvrtoj deonici mosta R1 zbog vremenskih uslova i za njihovo okončanje potrebno je desetak dana, rekao je Ivanović.

I svi tuneli su, kako je dodao, u građevinskom smislu završeni.

Koronavirus za sada ne ugrožava radove

O eventualnom uticaju koronavirusa na izgradnju autoputa, Ivanović kaže da ga može biti, ali da se situacija prati, analiziraće se, iako se za sada, kako je kazao, ne može reći da li će uticati na produženje roka, i smatra da je za sada sve pod kontrolom.

Kako je dodao, ugovorom je predviđen slučaj više sile, pa postoje planovi i procedure koje će se razmatrati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala