Moskva dobija novu opremu za dijagnostikovanje koronavirusa

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaLaborant u Nacionalnoj antidoping laboratoriji u Moskvi
Laborant u Nacionalnoj antidoping laboratoriji u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Laboratorija Centra za borbu protiv zaraznih bolesti u Moskvi dobiće novu opremu za dijagnostikovanje koronavirusa, izveštava operativni štab za praćenje i kontrolu situacije sa koronavirusom u Moskvi.

„Laboratorija u Centru za borbu protiv zaraznih bolesti u ulici Musorgskog u najkraćem roku će biti opremljena savremenim sistemima za laboratorijsko istraživanje zaraznih bolesti, uključujući i novi koronavirus. Instalirana oprema skratiće vreme istraživanja i povećanje njihovu tačnost“, navodi se u saopštenju.

Prazne ulice Torina tokom epidemija koronavirusa - Sputnik Srbija
Pandemija - iz minuta u minut: Najcrnji dan u Italiji, za 24 sata preminulo 368 ljudi

Precizira se da je Centar već dobio pet PCR aparata i 40 termostata. U narednim danima, laboratorija će dobiti i 15 termociklera za reakciju lančane polimerizacije, koji će omogućiti da se rezultati dobijaju u realnom vremenu, 10 termociklera za obrnutu transkripciju, 10 stanica za ekstrakciju nukleinskih kiselina, i druga oprema.

„Sva visokotehnološka oprema neophodna je za testiranje reakcije lančane polimerizacije – savremene metode laboratorijske dijagnostike, koji omogućava da se maksimalno precizno identifikuje virus“, ističu iz pres-službe.

Kako se navodi, na teritoriji centra neće biti smešteni pacijenti, niti će biti otvoren stacionar ili neka druga infektivna ustanova.

Trenutno su u Moskvi registrovana 33 nova slučaja koronavirusa. U Rusiji su obolele 63 osobe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala