Ilon Mask za nedelju dana izgubio 5,5 milijardi dolara

© AP Photo / Susan WalshDirektor kompanije "Tesla" Ilon Mask
Direktor kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor kompanije „Tesla“ Ilon Mask, koji paniku zbog koronavirusa nazvao glupošću, izgubio je 5,5 milijardi dolara zbog nestabilnosti na berzi, objavio je magazin „Forbs“.

Mask je na svom nalogu na Tviteru napisao da je „panika vezana za koronavirus glupa“.

Milijarder je, takođe, svojim radnicima u „Spejsiksu“ rekao da je veća šansa da poginu u automobilskoj nesreći nego da umru od koronavirusa.

​Prošla nedelja nije bila laka i ne samo za Ilona Maska. Kako navodi časopis „Forbs“, u proteklih nedelju dana deset najvećih milijardera sveta izgubilo je oko 76,4 milijarde dolara.

Među onima koji su pretrpeli ozbiljne gubitke je i predsednik grupe kompanija LVMH Bernar Arno, koji je „osiromašio“ za 14 milijardi dolara i osnivač i beneficijar holdinga „Inditeks“ (koji poseduje brend Zara) Amansio Ortega, koji je izgubio 12,8 milijardi dolara.

Direktor „Amazona“ Džef Bezos uspeo je da zadrži titulu najbogatijeg čoveka na svetu, uprkos gubicima većim od šest milijardi dolara. Trenutno se njegovo bogatstvo procenjuje na 110,5 milijardi dolara.

Zemlje OPEK+ nisu uspele 6. marta da se dogovore ni o promeni parametara transakcija za smanjenje proizvodnje nafte niti o njegovom produžetku. Zbog toga se od 1. aprila ukidaju ograničenja za proizvodnju nafte u zemljama-učesnicama ranijeg saveza. Ovaj faktor je zajedno sa vestima o širenju koronavirusa izazvao kolaps na naftnom i drugim tržištima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala