„Gasprom njeft”: Bićemo u plusu, čak i dok je cena nafte u minusu

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaGasprom
Gasprom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Niska cena nafte ima i svoju dobru stranu, a mi ćemo biti u stanju i da povećamo svoju proizvodnju, čak i ako trenutna situacija na tržištu potraje, izjavio je generalni direktor kompanije „Gasprom njeft” Aleksandar Djukov.

„Niska cena možda nije dobra za tržište, ali s druge strane može pomoći tržištu da se oporavi, kao i da se s tržišta povuku projekti s visokom cenom, što će biti garancija uspešnog i dugoročnog razvoja tržišta nafte”, izjavio je Djukov za rusku televiziju „Rusija 1”.

On je dodao da će otpornost na niske cene, proizvodni troškovi od 3,5 dolara po barelu, kao i nizak nivo zaduženosti predstavljati osnovu za „bezbolno prevazilaženje čak i veoma dugog perioda niskih cena”.

„Ne samo da možemo održati proizvodnju, već imamo sve osnove i mogućnosti da tu proizvodnju i povećamo”, naglasio je Djukov.

Podsetimo, zemlje OPEK+ nisu uspele 6. marta da se dogovore ni o promeni parametara sporazuma o smanjenju proizvodnje nafte niti o njegovom produžetku. Zbog toga se od 1. aprila ukidaju ograničenja za proizvodnju nafte u zemljama-učesnicama ranijeg saveza.

Ovaj faktor je zajedno s vestima o širenju koronavirusa izazvao kolaps na naftnom i drugim tržištima.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala