Crna Gora: Zatvaraju se granice, zabrana rada za ugostitelje, tržne centre, obavezna samoizolacija...

Pratite nasTelegramOdyssey
Crna Gora će od večeras zatvoriti granične prelaze za sve strance, osim za one sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, a biće zatvoreni i svi ugostiteljski objekti, tržni centri, dječje igraonice i kladionice, odlučilo je večeras Nacionalno koordinaciono tijelo CG za borbu protiv zaraznih bolesti.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović kazao je da nadležne institucije u Crnoj Gori čine sve da odlože pojavu koronavirusa.

„Prognoze koje smo mogli čuti iz regiona i globalnog nivoa zabrinjavajuće su. Raste broj oboljelih i bilježi se sve veći gubitak živita. U Crnoj Gori činimo sve da odložimo pojavu, a kad ga registrujemo, da spriječimo širenje. Ova situacija je nova za sve zemlje i zato Crna Gora s pažnjom prati i analizira iskustva drugih i nastojimo da obezbijedimo najbolja rješenja“,kazao je Simović.

Dodao je da nadležni smatraju da su uvedena ograničenja bila opravdana.

„Danas ćemo ograničenja proširiti i uvesti dodatne mjere. Kompletno zatvaranje graničnih prelaza za sve strance osim za strance sa stalnim i ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, promet robe ostaje nesmetan uz posebne mjere nadzora. Crna Gora ne zatvara i nikada neće zatvoriti granice za svoje građane. Posebna pažnja će se usmjeriti na proces zbrinjavanja naše djece koja se moraju vratiti svojim kućama“, dodao je on.

Simović je kazao i da je obavezna samoizolacija u porodičnom smještaju za sve crnogorske državljane, kao i strance koji imaju stalni ili privremeni boravak.

Policija: Sankcionisaćemo one koji ne poštuju mjere

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je da i Uprava policije ima svoje nadležnosti i odgovornosti utemeljene na zakonu.

„U ovoj situaciji Uprava policije ima misiju da brine o bezbjednosti svih građana i svi zajedno brinemo i o javnom zdravlju naših građana. Naša jedna od težišnih aktivnosti jeste da implementiramo sve ono što su naređenja nadležnog operativnog tima uz saradnju sa drugim organima i institucijama, procesuiramo one koji krše propise i ogluše se na sve ono što su naredbe. UP će raditi na identifikovanju i sankcionisanju svih onih koji ne poštuju mjere“, kazao je Veljović.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala