Ukrajinski ekspert: Ako nas Zapad ne želi, daćemo resurse Kini u zamenu za „zaštitu od Rusije“

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastave na Trgu nezavisnosti u Kijevu
Zastave na Trgu nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako zapadne zemlje nisu spremne da prihvate Ukrajinu, onda zemlja može da proda svoje resurse Kini u zamenu za „zaštitu od Rusije“, piše ekonomista Igor Selecki u članku za portal „Ogledalo nedelje“.

U članku pod nazivom „Ukrajina: na ivici izumiranja“ stručnjak govori o šansama koje Ukrajina ima kada je reč o pristupanju EU.

Prema mišljenju Seleckog, Kijev za sada nema nikakve izglede za članstvo u toj organizaciji, konstatujući istovremeno da Zapad „prodaje“ Ukrajinu.

Ministar inostranih poslova Ukrajine Vadim Pristajko - Sputnik Srbija
Pristajko: Zapad krši politiku izolacije Rusije, računica Kijeva pada u vodu

Eskpert ističe da je Ukrajina „deo zapadne civilizacije“, ali istovremeno konstatuje da je „Evropa izgubila sve svoje vrednosti i da sada na toj teritoriji caruju nacionalizam, populizam i komercijalni interesi njenih lidera“.

„To je Zapad Grete Tunberg. Zapad, koji stalno traži oproštaj od svih, Zapad koji rešava nepostojeće probleme i ne primećuje one očigledne“, smatra ekonomista.

Prema njegovom mišljenju, „Zapad je zaboravio kako da se brani“, dok su, istovremeno, „Ukrajinci spremni da brane svoju zemlju sa oružjem u rukama“ i da vrate izgubljene ideale.

Selecki smatra da Kijev treba da promeni pravac i napravi izbor u korist Pekinga.

„Ako nas Zapad prodaje, onda nemamo drugog izbora. Kinu interesuju samo resursi. Možemo im dati resurse u zamenu za zaštitu od Rusije, ako Zapad ne želi da to učini“, zaključuje stručnjak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala