Ućutkivanje Sputnjika - slika nemoći i panike u crnogorskom vrhu

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaLogo novinske agencije Sputnjik
Logo novinske agencije Sputnjik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ućutkivanje Sputnjika, kako bi se „ućutkale“ poruke masovnih litija, je kontraproduktivno i odslikava nemoć i paniku „u vrhu“. Najbolji odgovor Sputnjika bi bio nastavak interesovanja za događaje u Crnoj Gori, bez ikakvog nijansiranja od koje pati širi medijski prostor.

Ovako predsjednik Udruženja novinara Crne Gore (UNCG) Goran Ćetković komentariše izjavu crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića da je Sputnjik glavna „udarna pesnica“ u kampanji dezinformisanja.

Ne treba se čuditi pokušaju ućutkivanja Sputnjika

Komentarišući optužbe na račun Sputnjika, Ćetković smatra da se tome ne treba čuditi, te da izjave čelnih ljudi u sistemu crnogorske državne uprave već odavno podrazumijevaju kao aksiom sveumiješanost Rusije i Srbije u poslu „degradacije“ crnogorske državnosti.

„U tu svrhu je i vaš cijenjeni i, u Crnoj Gori veoma čitan medij, stavljen u kontekst ‘fabrikanta fejknjuza’ i neprijatelja Crne Gore. Doprinos Sputnjika da se odlučni glas crnogorskog naroda čuje što dalje je za pohvalu, što znači da ste se samosvrstali u neprijatelje režima“, kaže Ćetković za naš portal.

On dodaje i da se stavovi o uređivačkoj politici Sputnjika takođe mogu razlikovati, te da i sam pripada dijelu čitalaca koji bi mogao sačiniti solidan spisak zamjerki, ali je veoma važno razumjeti i to da je optužbe na račun Sputnjika izrekao zvaničnik i ministar odbrane jedne NATO članice, koji je, kako kaže, pritom i – „odani službenik apsolutističkog režima Mila Đukanovića“, što je, dodaje, dovoljno da se ova poruka shvati ozbiljno, kroz kontekst označavanja Srbije i Rusije kao nosioca aktivnosti na „razgradnji države“.

Rusija bi morala biti aktivnija

Naš sagovornik stoga smatra da bi Rusija morala aktivirati svoje diplomatsko predstavništvo u Crnoj Gori, kako bi, kako smatra, na primjeren i adekvatni način zatražila objašnjenje takvih stavova.

„Time bi i zvanična Rusija pomogla pravednijem društvu, jer bi razriješila i sopstvene i crnogorske nedoumice oko prećutanih izjava punih opasnosti po odnose naših naroda i država“, uvjeren je Ćetković.

Da  podsetimo, govoreći za bosanski portal „Avangarda“ o navodnom uticaju Rusije na protestne litije u organizaciji Srpske pravoslavne crkve(SPC), crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković označio je Sputnjik kao glavnu „udarnu pesnicu“ u kampanji dezinformisanja.

Upitan u kojoj je mjeri Moskva zaista umiješana u dešavanje naroda u Crnoj Gori, ministar Bošković je kazao da bi - „isključiti Rusiju iz svega što se događa bila neoprostiva greška”.

“Pogledajte samo ruski Sputnjik! Riječ je o jednoj od udarnih pesnica kampanje dezinformacija i lažnih vijesti (fejk njuz) koje se na dnevnoj osnovi plasiraju o državi Crnoj Gori, o predsjedniku Milu Đukanoviću, o Vladi Crne Gore, njenoj građanskoj orjentaciji, članstvu u NATO i našoj posvećenosti da u što skorije vrijeme postanemo dio EU”, kazao je Bošković.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala