REM objavio prvi izveštaj o zastupljenosti lista

Pratite nas
Regulatorno telo za elektronske medije objavilo je prvi izveštaj zastupljenosti stranaka u okviru predizbornog programa i to za period od 4. do 8. marta 2020. godine.

Na RTS1 ukupno predizborno vreme je bilo sat vremena i sedam minuta, oko 28 minuta su dobili analitičari i ostali učesnici kampanje, oko 10 minuta stranke koje bojkotuju izbore i kojima RIK nije proglasio listu, a lista Aleksandar Vučić oko 21 minut, dok je lista SPS-JS imala nešto više od pet minuta.

Televizija N1, koju je REM takođe obuhvatio, emitovala je oko 14 sati predizbornog programa, što čini 44 odsto od ukupnog predizbornog programa koje su emitovali emiteri nad kojima se vršio nadzor.

TV N1 je izdvojila osam sati za stranke koje bojkotuju izbore i kojima RIK nije proglasio listu, pet sati za analitičare, lista Aleksandar Vučić - Za našu decu imala je 18 minuta, SPS-JS oko 10 minuta i Saša Paunović - Sigurno napred jedan minut, prenosi Tanjug.

Od tri i po sata predizbornog programa na Pinku, lista „Aleksandar Vučić - Za našu decu“ imala je sat vremena i 51 minut, analitičari i ostali učesnici kampanje sat i po vremena, a stranke čije liste nisu proglašene do 8. marta oko pet minuta. Kolacija SPS-JS je imala oko dva i po minuta.

REM je „merio“ i zastupljenost u centralnim informativnim emisijama.

CC0 / Pixabay / REM je „merio“ i zastupljenost u centralnim informativnim emisijama.
REM objavio prvi izveštaj o zastupljenosti lista - Sputnik Srbija
REM je „merio“ i zastupljenost u centralnim informativnim emisijama.

U Dnevniku 2 na programu RTS1 lista „Aleksandar Vučić - Za našu decu“ imala je 5,41 minut, što je 51 odsto učešća u odnosu na ukupnu minutažu koje su stranke dobile.

Lista SPS-JS imala je 1, 8 minuta, a stranke koje bojkotuju izbore 1,06 minuta, od čega Savez za Srbiju 58 sekundi.

U „drugom Dnevniku“ našle su se i stranke kojima RIK još nije proglasio listu.

U centralnoj informativnoj emisiji na TV B92 najviše prostora je dobila lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" i to 4 minuta i 24 sekunde, sledi lista SPS-JS sa 30 sekundi, a "ostali učesnici kampanje" imali su minut i sedam sekundi.

Na TV Prva u centralnim vestima koje se emituju u 18 časova, lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" imala je 14 minuta 21 sekundu, SPS-JS je dobila 1, 43 minuta, a stranke koje bojkotuju izbore 28 sekundi.

© Fotolia / Mita Stock ImagesNa TV Pink najviše prostora za listu Aleksandar Vučić - za našu decu, na N1 za stranke koje bojkotuju izbore.
REM objavio prvi izveštaj o zastupljenosti lista - Sputnik Srbija
Na TV Pink najviše prostora za listu Aleksandar Vučić - za našu decu, na N1 za stranke koje bojkotuju izbore.

U vestima su bile zastupljene i stranke kojima RIK još nije proglasio listu.

Na "Telemasteru" Hepi televizije, lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" imala je 6,23 minuta, SPS-JS 1, 02 minuta, stranke kojima RIK nije proglasio listu oko dva minuta, Savez za Srbiju 19 sekundi.

Televizija Pink je u Nacionalnom dnevniku najviše prostora dala listi "Aleksandar Vučić-Za našu decu" 17,57 minuta, stranke čija lista nije proglašena dobile su 57 sekundi, SPS-JS 25 sekundi, a lokalna lista Saše Paunovića imala je 8 sekundi.

Na televiziji N1 su u vestima u 19 časova najviše vremena dobili "ostali učesnici kampanje" - oko 24 minuta, stranke koje bojkotuju izbore oko 6 minuta, od toga Savez za Srbiju skoro pet minuta, tri minuta je "otišlo" na stranke kojima RIK nije proglasio listu, SNS je dobio dva minuta, a SDPS 20 sekundi.

Lista SPS-JS je dobila 1,34 minuta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala