Za razliku od ostalih, Sputnjik izveštava o litijama - to smeta vlastima

© Sputnik / Radoje PantovićRadijski studio Sputnjika Srbija u Beogradu.
Radijski studio Sputnjika Srbija u Beogradu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlast u Podgorici bi, izgleda, bila najzadovoljnija da niko ne izveštava o situaciji u Crnoj Gori i litijama koje se već mesecima dešavaju  u znak protesta zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović ovom ocenom je prokomentarisao izjavu ministra odbrane Crne Gore, Predraga Boškovića, da je novinska agencija Sputnjik „udarna pesnica u kampanji dezinformisanja javnosti".

Bošković je za bosanski portal „Avangarda“  izjavio da bi „isključiti Rusiju iz svega što se događa u Crnoj Gori bila neoprostiva greška“, a ruski Sputnjik je nazvao „udarniom pesnicom kampanje dezinformacija i lažnih vesti koje se na dnevnoj osnovi plasiraju o državi Crnoj Gori“.

CC0 / Pixabay / Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković je izjavio da je ruska novinska agencija Sputnjik „udarna pesnica u kampanji dezinformisanja javnosti".
Za razliku od ostalih, Sputnjik izveštava o litijama - to smeta vlastima  - Sputnik Srbija
Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković je izjavio da je ruska novinska agencija Sputnjik „udarna pesnica u kampanji dezinformisanja javnosti".

Crnogorske vlasti bi najradije da o litijama niko ne izveštava

Radomirović, međutim, sasvim drugačije od Boškovića gleda na stvari.

Dobro je što Sputnjik izveštava o tome kao jedna od retkih redakcija u Srbiji koja se redovno bavi tim pitanjem za razliku od većine naših medija koji ignorišu ono što se dešava u Crnoj Gori. Meni je prosto neverovatno da, osim RTS-a, nijedan srpski medij nije poslao nekog specijalnog izveštača u Crnu Goru svih ovih meseci“, kaže predsednik UNS-a za Sputnjik.

Po njegovoj oceni, vlasti u Crnoj Gori bi najviše volele da niko ne izveštava o litijama i tamošnjim zbivanjima pa joj, kako kaže, smetaju i oni malobrojni mediji koji o tome ozbiljno i profesionalno izveštavaju.

„Ovo je zaista jedna čudna izjava, ali koliko znam bilo je sličnih izjava u vezi sa ruskim medijima i u Zapadnoj Evropi kada su izveštavali o nečemu o čemu su mediji u tim zemljama propuštali da izveštavaju ili nisu izveštavali u tolikoj meri“, napominje Radomirović za Sputnjik. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala