Puškov o merama u aviosaobraćaju: Trebalo očekivati, jedini način da se zaustavi epidemija

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAleksej Puškov
Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov smatra da su odlučne mere, kao što je ograničavanje aviosaobraćaja između Rusije i evropskih zemalja, možda neprijatne ali i jedini način da se zaustavi širenje koronavirusa.

On je u objavi na Tviteru napisao da se u Rusiji za poslednja 24 sata pojavilo 11 novih slučajeva i pri tome svi zaraženi su nedavno doputovali iz Evrope.

Prema rečima Puškova, „to je trebalo očekivati“.

„Samo oštra ograničenja mogu da zaustave epidemiju ili da ograniče njeno širenje. Nije prijatno, ali je činjenica“, napisao je Puškov.

Rusija od 16. marta privremeno ograničava vazdušni saobraćaj sa zemljama Evropske unije, i sa Norveškom i Švajcarskom, zbog opasnosti od širenja epidemije koronavirusa, saopštio je ruski operativni štab za borbu protiv širenja epidemije.
Kako se navodi, ograničenja se ne odnose na Veliku Britaniju.

„Da bi osigurali državnu bezbednost, zaštitili zdravlje stanovništva i sprečili širenje novog koronavirusa na teritoriji Rusije, operativni štab je doneo odluku da privremeno ograniči putnički vazdušni saobraćaj od 16. marta 2020. godine sa teritorije Rusije na teritoriju zemalja-članica EU i u suprotnom smeru“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da Rusija ograničava avio-saobraćaj sa Norveškom i Švajcarskom, a da su izuzetak redovni letovi u Ženevu i Oslo, kao i čarter letovi za transport ruskih državljana.

Redovni letovi u prestonice zemalja-članica EU, kao i u Ženevu i Oslo vršiće se preko međunarodnog aerodroma Šeremetjevo (terminal F)“, navidi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala