Predsednik Poljske ne ide u Rusiju povodom 10. godišnjice pogibije Kačinskog

© REUTERS / Jerzy DudekPoljski predsednik Andžej Duda
Poljski predsednik Andžej Duda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Poljske Andžej Duda izjavio je da neće putovati u Smolensk na komemorativni skup povodom 10. godišnjice od avionske nesreće, u kojoj je poginuo bivši poljski predsednik Leh Kačinski.
„Ja u Rusiju ne idem“, rekao je Duda, prenosi televizija „Polsat“.
Ranije su premijer Poljske Mateuš Moravecki i lider vladajuće stranke „Zakon i pravda“ Jaroslav Kačinski saopštili da planiraju da posete Rusiju kako bi prisustvovali obeležavanju tog događaja.

Pad aviona Tu-154

Avion Tu-154  poljskog predsednika Leha Kačinskog pao je 2010. godine prilikom sletanja na aerodrom „Smolensk severni". Poginulo je 96 ljudi Ruski stručnjaci su došli do zaključka da je, s obzirom na meteorološke uslove, kapetan posade trebalo da sleti na rezervni aerodrom, ali to nije učinio. Avion se spuštao u uslovima loše vidljivosti, što je dovelo do tragedije.

Poljska traži od Rusije da preda olupinu aviona Tu-154. Ambasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev je izjavio da ostaci letelice ostaju u Rusiji, jer poljska strana još nije završila istragu.

Ruske vlasti su u više navrata saopštile da nisu ni na koji način umešane u pad aviona, dok je predsednik Vladimir Putin sve te optužbe ocenio kao besmislene.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala