Pompeo optužio Rusiju da trguje sa Venecuelom uprkos sankcijama

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Uđi u bazu fotografijaRosnjeft
Rosnjeft - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je ćerka-kompanija ruske državne naftne kompanije „Rosnjefta“ – „TNK trejding internešnal“ kojoj su SAD uvele sankcije, samo u januaru kupila 14 miliona barela venecuelanske nafte.

Prema njegovim rečima, „TNK Trejding internešnal“ preuzela je trgovinu sa Venecuelom koju je prethodno vodila druga podružnica „Rosnjefta“ – „Rosnjeft Trejding“, a koja je takođe pala pod američke sankcije.

Posle skorašnjeg uvođenja na sankcioni spisak, „Rosnjeft Trejding TNK“ je direktno pokušala da pomogne „Rosnjeft Trejdingu“ da izbegne američke sankcije. Švajcarska kompanija „TNK“ je podružnica ruske državne naftne kompanije „Rosnjeft“. Nakon što je „Rosnjeft Trejding“ uveden na sankcioni spisak 18. februara 2020. usledile su promene u rapoređivanju venecuelanske nafte iz „Rosnjeft Trejdinga“ u „TNK“. Samo u januaru 2020. godine kompanija „TNK“ dobila je oko 14 miliona barela sirove nafte od (venecuelanske državne naftne kompanije) „PDVSA“, rekao je Pompeo.

On je pozvao druge zemlje da takođe izvrše pritisak na venecuelanske vlasti.

„SAD će, u koordinaciji sa međunarodnim partnerima, nastaviti da povećavaju pritisak na (venecuelanskog predsednika Nikolasa) Madura, kao i na one koji mu pomažu“, istakao je Pompeo.

Podsetimo, Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da su SAD uvele sankcije zbog još jednoj ćerki-kompaniji ruske državne naftne kompanije „Rosnjefta“ – „TNK trejding internešnal“ sa sedištem u Švjacarskoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala