Naša budućnost u našim rukama: Poruka Krima za šestu godišnjicu referenduma

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaKoncert u čast 5. godišnjice ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom
Koncert u čast 5. godišnjice ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šesta godišnjica pripajanja Krima Ruskoj Federaciji biće obeležena uz moto „Naša budućnost – u našim rukama“, izjavio je ministar za unutrašnju politiku tog ruskog poluostrva Mihail Afanasjev.

Kako je rekao, odluka da se izabere ova parola nije slučajna, budući da ona simbolizuje svesnu odluku Krimljana usvojenu pre šest godina na referendumu, a takođe i rezultate koje je republika ostvarila zajedničkim naporima dok se nalazila u sastavu Rusije.

Taj moto je takođe simbol spremnosti da se budućnost gradi sa celom zemljom, uključujući i učešće u glasanju za izmene Ustava Ruske Federacije.

Obeležavanje šeste godišnjice pripajanja Krima Rusiji biće održano od 16. do 18. marta. Prvog dana biće održana ceremonija polaganja cveća na spomenik „Narodnoj pobuni svih vremena“, a zatim će uslediti otvaranje izložbe fotografija, dečjih crteža i ručnih radova, kao i svečani sastanak u Krimskom parlamentu.

Krim je postao deo Rusije u martu 2014. godine nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Ukrajini. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja.

Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno, ali Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala