Mitropolija crnogorsko-primorska: Litije se privremeno obustavljaju

© Foto : Sputnjiku ustupio Marko KovačevićLitija u Nikšiću
Litija u Nikšiću - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da se litije u Crnoj Gori privremeno obustavljaju zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

Saopštenje prenosimo u celini:

Obaveštavamo pravoslavne vernike i sve ljude dobre volje – učesnike krstonosnih litija – da će Mitropolija Crnogorsko-Primorska kao odgovorna duhovna institucija kojoj je na duhovno staranje povjeren pravoslavni narod Božji ispoštovati odluku nadležnih državnih organa u vezi prijeteće epidemije. S tim u vezi, Mitropolija će do prestanka tih mjera privremeno obustaviti održavanje litija četvrtom i nedjeljom, ali ćemo se moliti Bogu Iscjelitelju svake bolesti i nemoći za zdravlje svih u Crnoj Gori i iscjeljenje oboljelih u svijetu. O daljim koracima vjernici i javnost će biti blagovremeno obaviješteni.

Na kraju, vjernima i svima ljudima dobre volje upućujemo riječi utjehe i ohrabrenja uz podsjećanje da su se kroz istoriju Crkve i ljudskog roda pojavljivale brojne i slične ovoj epidemije i bolesti, ali da su one sa molitvom i Božjom pomoći prevazilažene i iscjeljivane. Nema nikakve sumnje da će tako biti i ovoga puta.

Pročitajte još: 

- Vlada Crne Gore: Od ponedeljka zabrana javnih okupljanja i prekid nastave

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala