Koronavirus uzdrmao sport: Zaraženi poznati fudbaleri, košarkaši, treneri /foto, video/

© AFP 2023 / ISABELLA BONOTTODanijele Rugani, fudbaler Juventusa
Danijele Rugani, fudbaler Juventusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veliki broj sportskih takmičenja prekinut je zbog pojave koronavirusa, a među zaraženim su i neki poznati sportisti, zbog čega su timovi u karantinima.

Među prvim sportistima kod kog je potvrđen koronavirus je fudbaler torinskog Juventusa Danijele Rugani.

​Pošto mu je koronavirus potvrđen, Juventus je uveo karantin za sve u klubu koji su bili u kontaktu sa njim. Prva zvezda italijanskog šampiona Kristijano Ronaldo, koji je u tom trenutku bio u rodnom Portugalu, ostao je tamo u izolaciji.

Još jedan slučaj koronavirusa zabeležen je kod fudbalera u najjačoj italijanskoj ligi. Njime je zaražen i fudbaler Sampdorije Manolo Gabijadini.

​Njihovi klubovi, ali i sami igrači, objavili su da se dobro osećaju i da imaju blaže simptome.

Koronavirus je zapretio i engleskoj Premijer ligi, pa su trojica fudbalera Lester sitija u izolaciji zbog sumnje da su pozitivna na taj virus, rekao je trener tog kluba Brendan Rodžers.

Fudbaler Čelsija Kalum Hadson-Odoi zaražen je koronavirusom, saopštio je klub sa Stamford Bridža.

Hadson-Odoi je u ponedeljak osetio simptome slične blagoj prehladi i od tada nije bio na treningu zbog predostrožnosti. Test koji je uradio bio je pozitivan. Hadson-Odoi se oseća dobro i raduje se povratku na teren što je pre moguće“, stoji u saopštenju londonskog kluba.

​Igrači i osoblje kluba koji su imali bliski kontakt sa Hadsonom-Odoijem će se samoizolovati, a u izolaciji će biti kompletan seniorski tim, treneri i članovi stručnog štaba.

Dvojica igrača u nemačkom fudbalu takođe su zaražena koronavirusom, obojica prvotimci drugoligaša Hanovera. Koronavirus je potvrđen kod Jensa Horna i Tima Hibersa, zbog čega je klub u karantinu.

Nisu samo fudbaleri pogođeni virusom, već i njihovi treneri. Londonski Arsenal potvrdio je da je njihov menadžer, Španac Mikel Arteta, pozitivan na koronavirus. Zbog toga su svi koji su bili u kontaktu sa njim u izolaciji, a zatvoren je i trening centar u kom je držao treninge.

​Menadžer Liverpula Jirgen Klop dao je svoj doprinos borbi protiv koronavirusa, kada je na utakmici Lige šampiona protiv Atletiko Madrida ljutito reagovao na potez navijača koji su mu pružali ruke sa tribine da se rukuju ili "bace pet".

Koronavirus pogodio je i košarku, trenutno su dvojica igrača američke profesionalne NBA lige pogođena koronavirusom.

Prvi je ovim virusom zaražen igrač Juta džeza Rudi Gober. On se neodgovorno ponašao, pa je dva dana pre nego što mu je virus potvrđen, hteo da se našali sa svetskom epidemijom i dodirivao je mikrofone novinara koji su bili na konferenciji za štampu.

Takođe, on se slično ponašao i u svlačionici kluba, zbog čega se kasnije izvinio.

Potom su svi igrači Jute testirani na koronavirus, a pored Gobera, pozitivan je bio i Donovan Mičel, jedna od najvećih mladih NBA zvezda i najbolji igrač Jute.

​Pored igrača Jute, u karantinu su i košarkaši Toronto reptorsa, protiv koga je Juta igrala poslednju utakmicu.

Španski Real Madrid potvrdio je da je jedan njihov košarkaš pozitivan na koronavirus, ali nisu navedeni detalji o kome se radi. I oni su uveli karantnik, koji je pogodio i njihovu fudbalsku sekciju, budući da koriste zajedničke prostorije.

U karantinu je i naš reprezentativac Luka Jović, koji je povređen i koristio je isti bazen za oporavak kao i zaraženi košarkaš.

 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala