Bagdad: U naletu američke avijacije poginulo šestoro uključujući pripadnike iračke policije

© AP Photo / Senior Airman Matthew Bruch, US Air ForceAmerički lovac nad Irakom nakon vazdušnih udara po pozicijama DAEŠ-a u Siriji
Američki lovac nad Irakom nakon vazdušnih udara po pozicijama DAEŠ-a u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šest osoba poginulo je usled vazdušnih napada američke avijacije na nekoliko objekata u Iraku, uključujući i aerodrom grada Kerbela, saopštila je iračka bezbednosna služba.

Kako se navodi, poginula su tri vojnika 19. divizije iračkih oružanih snaga, a četvoro je ranjeno, od kojih su dvoje u kritičnom stanju.

Poginuli su i pripadnici policije grada Babilj, njihova tela se još uvek nalaze pod ruševinama, navedeno je u saopštenju iračke bezbednosne službe.

Takođe je saopšteno da su poginuo jedan zaposleni aerodroma grada Kerbele, dok je drugi zaposleni povređen. Istovremeno, prilikom vazdušnih napada pet pobunjenika  „Hašd al Šabija“ je povređeno. Pored toga, skladišta oružja i municije, kao i prateća infrastruktura, u potpunosti su uništeni.

Mediji prenose da su iračke oružane snage osudile su napad američke ratne avijacije, ističući da time „krši princip saradnje“.

„Tvrdnje da je napad bio odgovor na udar na vojnu bazu 'Tadži' su slab izgovor i vode eskalaciji i pogoršanju bezbednosti u Iraku“, zaključuje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala