Direktor gimnazije u Čačku za Sputnjik: Postoji rizik od pojave korone u školi

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia / Gimnazija u Čačku
Gimnazija u Čačku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nema potvrde da je bilo koji učenik u gimnaziji u Čačku zaražen koronavirusom ali rizik još postoji jer su đaci bili u dodiru sa osobom koja je pozitivno testirana.

Ovo je izjavio za Sputnjik Ivan Ružičić, direktor Gimnazije u Čačku u kojoj je nastava od danas obustavljna. Razlog je preventivne prirode jer su učenici nekoliko odeljenja na rođendanskoj proslavi bili u kontaktu sa osobom za koju se ispostavilo da ima koronavirus.

„Juče oko 17 časova jedan odeljenski starešina i jedan roditelj našeg učenika obavestili su me da je u subotu bila proslava 18. rođendana na kome su bili i učenici naše škole i da je tu bila jedna osoba kod koje je u sredu potvrđeno da je zaražena koronavirusom. Tako da je taj roditelj veoma odgovorno o svemu obavestio mene i Zavod za javno zdravlje u Čačku. I ja sam sinoć uputio poruku da bi svi ti učenici koji su bili u direktnom ili indirektnom kontaktu sa tom osobom trebalo da budu u izolaciji i da ne dolaze u školu“, kaže Ružičić za Sputnjik.

U gimnaziji u Čačku zavladala panika 

On ističe da je u četvrtak zavladala panika među učenicima i roditeljima zbog ovog događaja, te da je na osnovu jutrošnjeg preseka stanja o prisutnosti učenika utvrđeno da više od polovine nije došlo u školu.

„Kao direktor škole jutros sam doneo odluku da se svi učenici vrate kućama, i o tome sam odmah obavestio Ministarstvo prosvete kao i gradonačelnika grada Čačka. Tako da su svi učenici dobili poruku da nastave neće biti danas ni u drugoj smeni, a da treba da prate medije o tome šta će se dešavati u ponedeljak na novou grada i cele države“, objašnjava direktor čačanske Gimnazije. 

On precizira i da je Zavod za javno zdravlje dobio spisak svih učenika koji su bili na rođendanu i da on dalje preduzima sve mere u ovom slučaju.

Radi se o starijoj osobi koja je doputovala iz Nemačke kako bi prisustvovala  rođendanu. Simptomi virusa kod njega su se ispoljili tek nakon proslave.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala