U sektoru turizma ugroženo 50 miliona radnih mesta

© Sputnik / Jovana VukotićŠtand Srbije na Sajamu turizma u Moskvi
Štand Srbije na Sajamu turizma u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetski savet za putovanja i turizam (World Travel & Tourism Council, WTTC) saopštio je da je 50 miliona radnih mesta u sektoru putovanja i turizma ugroženo zbog globalne pandemije koronavirusa, navodi se na njihovom sajtu.
„Podaci VTTC-a pokazuju da epidemija kovid-19 ima veliki uticaj na sektor 'Putovanja i turizam'. Analiza pokazuje da je u tom sektoru ugroženo oko 50 miliona radnih mesta u svetu“, navodi se u saopštenju predsednice i glavne izvršne direktorke VTTC-a Glorije Gavare.

Poslednji podaci Saveta ukazuju da se broj putovanja 2020. godine u celom svetu može smanjiti za 25 odsto, što može dovesti do smanjenja broja radnih mesta za 12-14 odsto.

„Epidemija koronavirusa predstavlja ozbiljnu pretnju za tu sferu u celini, za one koji rade na tom polju, kao i za one koji žele da putuju“, rekala je ona.

Nakon konsultacije sa drugim organizacijama, koje se nave turizmom i putovanjima, VTTS predlaže niz mera, koje je neophodno preduzeti da se obezbedi brzo oživljavanje sektora nakon što situacija sa koronavirusom bude pod kontrolom. Među predloženim merama su pojednostavljenje procesa izdavanja viza, manja cena viza, kao i aktivna upotreba novih tehnologija prilikom kontrole na granicama.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala