Crnogorski ministar vojni objavio rat Sputnjiku

© Foto : Jutjub / Ministarstvo odbrane Crne GorePredrag Bošković, ministar odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, ministar odbrane Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković, govoreći za bosanski portal „Avangarda“ o navodnom uticaju Rusije na protestne litije u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, objavio je rat Sputnjiku, označivši ga kao glavnu „udarnu pesnicu“ u kampanji dezinformisanja.

Bošković je na pitanje u kojoj je mjeri Moskva zaista umiješana u događaje u Crnoj Gori, kazao da bi „isključiti Rusiju iz svega što se događa bila  neoprostiva greška“.

„Pogledajte samo ruski Sputnjik! Riječ je o jednoj od udarnih pesnica kampanje dezinformacija i lažnih vijesti (fejk njuz) koje se na dnevnoj osnovi plasiraju o državi Crnoj Gori, o predsjedniku Milu Đukanoviću, o Vladi Crne Gore, njenoj građanskoj orijentaciji, članstvu u NATO i našoj posvećenosti da u što skorije vrijeme postanemo dio EU“, kazao je Bošković.

Kazao je i da se, „interesi Rusije ne poklapaju se sa interesima Balkana“, te da Moskva koristi sve mogućnosti kako bi nas zadržala u sferi sukoba i nesporazuma, potencirajući naše međusobne razlike, a ne zajedničke interese.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala