Tramp zabranio dolazak putnika iz Evrope

© AP Photo / Doug MillsAmerički predsednik Donald Tramp obraća se naciji iz Bele kuće
Američki predsednik Donald Tramp obraća se naciji iz Bele kuće - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države od petka, 13. marta, na 30 dana uvode zabranu ulaska u zemlju strancima koji žive u evropskim zemljama, sa izuzetkom putnika iz Velike Britanije, saopštio je američki predsednik Donald Tramp u televizijskom obraćanju naciji, u vezi sa širenjem novog koronavirusa u zemlji i svetu.

„Da bismo sprečili ulazak novih obolelih u našu zemlju, suspendujemo sva putovanja iz Evrope u SAD na 30 dana. Nova pravila stupaju na snagu u petak u ponoć“, reka je Tramp.

Ove zabrane neće se odnositi samo na velike količine trgovine i robe, već i razne druge stvari, dodao je on.

​„Izuzeci će biti učinjeni za Amerikance koji prođu odgovarajuće testove. Ograničenja se takođe neće primenjivati na Veliku Britaniju“, objasnio je šef Bele kuće.

Osim toga, američki predsednik je istakao da će američka administracija razmotriti mogućnost ranijeg ukidanja ograničenja za ulazak u zemlju ljudi iz Kine i Južne Koreje.

„Pratimo situaciju u Kini i Južnoj Koreji. Kako se tamo situacija bude poboljšavala preispitaćemo ograničenja koja su s tim u vezi trenutno na snazi“, naveo je Tramp.

Američki predsednik izjavio je i da 30-dnevna zabrana na ulazak iz Evrope neće uticati na trgovinu.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta izbijanje pandemije novog koronavirusa. U više od 100 zemalja sveta već je zaraženo oko 120 hiljada ljudi, većina se oporavila, ali je više od četiri hiljade umrlo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala