SAD uvele sankcije još jednoj podružnici „Rosnjefta"

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRosnjeft
Rosnjeft - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD su uvele sankcije zbog još jednoj ćerki-kompaniji ruske državne naftne kompanije „Rosnjefta“ – „TNK trejding internešnal“ sa sedištem u Švjacarskoj, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija SAD.

„Američka Uprava za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD uvela je sankcije protiv 'TNK trejding internešnal S.A.', koja posluje u naftnom sektoru venecuelanske privrede“, navodi se u saopštenju Ministarstva SAD.

SAD odredile rok

SAD su  podružnicama „Rosnjefta“ – „Rosnjeft trejding“ i „TNK Trejding“ u Švjacarskoj dale rok da do 20. maja prekinu poslovanje sa Venecuelom, saopštila je Uprava za kontrolu stranih aktiva.

Navodi se da svima koji budu sarađivali sa te dve kompanije nakon 20. maja prete američke sankcije.

Amerika otpužuje podružnice ruske kompanije da su isporučivale venecuelansku naftu na spoljno tržište. Kako je saopštilo Ministarstvo finansija SAD, nakon što su 12. februara uveli sankcije podružnici „Rosnjeft trejding“, ona je prebacila isporuke venecuelanske nafte drugoj ćerki-kompaniji „Rosnjefta".

Iz ruske kompanije „Rosnjeft“ saopštili su da su sankcije nezakonite i neosnovane. Ističe se da su aktivnosti kompanije u Venecueli isključivo komercijalne prirode.

Ranije su SAD uvele sankcije ćerki-kompaniji „Rosnjeft“ – „Rosnjeft trejding“ sa sedištem u Švajcarskoj i njenom predsedniku Didijeu Kasimiru, zbog trgovine venecuelanskom naftom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala