Ruska vojna policija patrolira Sirijom /video/

© AP Photo / STRPripadnici ruske vojne policije patroliraju sirijskim Kobanijem
Pripadnici ruske vojne policije patroliraju sirijskim Kobanijem - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je nove video-snimke na kojima je prikazano patroliranje ruske vojne policije duž trase M-5 Damask-Alepo u Siriji, koje se sprovodi u skladu sa rusko-turskim memorandumom, usvojenim u oktobru prošle godine.

Prema rečima rukovodioca Centra za pomirenje zaraćenih strana Olega Žuravljova, oružane formacije, koje su pod kontrolom Turske, poštuju režim.

Takođe je saopšteno, da su pripadnici terorističke organizacije Front Al Nusra otvorili vatru na naselja Adžel i Šejh Ali u provinciji Alepo.

Rusko-turski sporazum o Idlibu

U Moskvi su se 5. marta sastali ruski predsednik Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji su razgovarali o regulisanju situacije u sirijskoj provinciji Idlib. Sastanak je završen donošenjem zajedničkog dokumenta, koji sadrži tri tačke: prekid vatre koji počinje u ponoć u noći između 5. i 6. marta, uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M4 u Idlibu i zajedničke patrole dve zemlje od 15. marta duž puta M-4 B, koji povezuje Latakiju i Alep.

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan danas su razgovarali telefonom i tom prilikom izrazili zadovoljestvo drastičnom deeskalacijom tenzija u Idlibu, saopšteno je iz Kremlja

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala