Prekinuti Aba liga, Evroliga i Evrokup u košarci zbog koronavirusa

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSudija sa pištaljkom na meču Evrolige
Sudija sa pištaljkom na meču Evrolige - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evroliga i Evrokup u košarci, u kojima se takmiče košarkaši Crvene zvezde i Partizana, privremeno su prekinuti zbog koronavirusa, saopšteno je na zvaničnom sajtu Evrolige.

„Evroliga je pažljivo pratila razvoj događaja u vezi sa koronavirusom i rastuće rizike za sve učesnike utakmica, kao i uvedene restrikcije i preporuke zdravstvenih organizacija u borbi za sprečavanje širenja virusa. Zbog svega toga, nemoguće je održati regularnost takmičenja, ali i sačuvati zdravlje i bezbednost učesnika i gledalaca. Zato smo, u dogovoru sa klubovima, odlučili da privremeno suspendujemo takmičenje u Evroligi, Evrokupu i omladinskim takmičenjima“, saopšteno je iz Evrolige.

I Regionalna košarkaška liga ABA suspendovala je sva takmičenja do daljnjeg zbog koronavirusa i zaštite igrača, trenera, zvaničnika i navijača, saopšteno je na sajtu takmičenja.

To znači da se neće igrati poslednje kolo ligaškog dela, plej-of ABA lige, kao ni ostala takmičenja pod okriljem regionalne lige - ABA 2 i ABA U19.

Kako se navodi, ABA liga će u zavisnosti od razvoja situacije i u dogovoru sa klubovima donositi dalje odluke.

Takođe je i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je da će privremeno biti prekinuta sva takmičenja pod njenom ingerencijom zbog situacije sa koronavirusom.

„S obzirom na sadašnju situaciju širenja bolesti izazvanih koronavirusom i kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost igrača, trenera, sudija i gledalaca, FIBA je odlučila da prekine sva takmičenja počevši od 13. marta. FIBA će nastaviti da prati situaciju na dnevnoj bazi i donosiće odluke o tome postoji li mogućnost za nastavak pojedinih takmičenja“, stoji u saopštenju FIBA.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala