Povećava se broj obolelih od koronavirusa; Rusija zatvara granice za državljane Italije

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaLekari na aerodromu Šeremetjevo
Lekari na aerodromu Šeremetjevo - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je u proteklom danu zabeleženo šest novih slučajeva koronavirusa. Vlasti Rusije su donele odluku da privremeno obustave prelazak ruskih granica za državljane Italije zbog rizika od širenja bolesti.

„Federalna služba bezbednosti Rusije će od 13. marta privremeno obustaviti prelazak granica Rusije za državljane Italije, koji ulaze u zemlju u cilju učenja, rada, ili iz privatnih, turističkih i tranzitnih razloga“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu vlade Rusije.

Pored toga, na teritoriju Rusije neće moći da uđu ni strani državljani i lica bez državljanstva, koja dolaze iz Italije, sa izuzetkom državljana zemalja-članica Evroazijskog ekonomskog saveza, posada letelica, članova zvaničnih delegacija i lica, koje imaju stalno prebivalište u Rusiji.

Od šest novih slučajeva koronavirusa, četiri su zabeležena u Moskvi, i po jedan u Kalinjingradu i Krasnodarskom kraju, saopšteno je iz ruskog operativnog štaba.

Režim povećane pripravnosti u Moskovskoj oblasti

Televizija „Zvezda“ prenosi da je u Moskovskoj oblasti zbog širenja epidemije uveden režim povećane pripravnosti.

U dokumentu guvernera te oblasti Andreja Vorobjova se navodi da se odlažu svi događaji koji predviđaju učešće više od 5.000 ljudi. Vlasti savetuju poslodavcima da pređu na režim rada od kuće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala