Otkazuje se Beogradski maraton

© Tanjug / Dimitrije GollBeogradski maraton
Beogradski maraton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tradicionalni Beogradski maraton biće otkazan zbog proglašene pandemije koronavirusa i neće biti održan u aprilu, kako je bilo planirano, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je naveo da Grad Beograd sprovodi mere vlade, čiji je cilj zaštita stanovništva od korona virusa.

„U skladu sa tom odlukom, na Štabu za vanredne situacije Grada Beograda, koji se održava za pola sata, biće doneta odluka o otkazivanju svih javnih skupova na zatvorenom na teritoriji grada na kojima učestvuje više od 100 ljudi“, rekao je Vesić za TV Prvu.

To znači da se od danas otkazuju pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, tribine, izložbe, seminari.

Vesić je preneo da je Grad jutros saopštio organizatorima 33. Beogradskog maratona, koji je trebalo da se održi 26. aprila, da će ta manifestacija biti otkazana.

„Maraton nije manifestacija u zatvorenom prostoru, ali u njoj učestvuje više hiljada maratonaca, kako amatera, tako i profesionalaca iz celog sveta, od kojih su mnogi iz područja koja su žarišta korona virusa. Održavanje maratona u takvim uslovima predstavljao bi rizik po zdravlje našeg stanovništva i zato se ova manifestacija otkazuje”, rekao je Vesić.

Takođe, naveo je da će program„Dani Beograda“, koji se tradicionalno održava svakog aprila, biti značajno redukovan i obeležen simbolično.

O sudbini drugih velikih manifestacija, poput Bir festa, još je rano govoriti, dodao je Vesić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala